Cursa del barri de Gràcia 2015

Torna la cursa de Gràcia i aquest any amb novetats!!!

Des dels Lluïsos de Gràcia i GOXTREM tornem a organitzar la cursa d’orientació urbana i petita part de bosc (per als circuits més exigents) pel barri de Gràcia de Barcelona.

La cursa es realitzarà el dia 29 de novembre, diumenge al matí. Tindrà les sortides (no hi ha hores de sortida pre-definides) i arribades a la mateixa Plaça del Nord (davant del local dels Lluïsos de Gràcia) i la cursa serà per la zona antiga del barri  i pel barri de la Salut, on ens endinsarem en el Parc Güell.

Resulats:

Resultats de la cursa

Tenim unes quantes NOVETATS:

 • Hi haurà cinc tipus de curses.
 • Aquest any es farà amb targeta electrònica (SI)
 • Tornem a fer una cursa de mitja distància que s’apropa molt a una llarga per als circuits exigents. I un desnivell positiu d’uns 120 metres.
 • El mapa serà en un Dina3 i a escala 1:4.000. Això vol dir un bon tros per córrer.
 • També es faran circuits més curts per als menys exigents o més joves. Una cursa per aquells que tampoc vulguin tant desnivell.
 • Aquells que voleu caminar ben orientats, aquest any celebrarem el 125 aniversari del naixement de Joan Amades. Conjuntament amb l’Associació Cultural Joan Amades organitzarem una cursa-caminada molt nostrada en les nostres tradicions.

 

La circulació és oberta per tot el barri i caldrà tenir molta cura. Per als “catxes” tindreu un pas obligatori i neutralitzat (vol dir que no compte el temps entre les dues fites que hi ha a cada costat del carrer) per creuar la Travessera de Dalt. Hi haurà gent en aquestes fites per recordar-vos que el tram està neutralitzat.

L’organització no es responsabilitza de les persones que no tinguin cura al girar o creuar un carrer.

 

SORTIDES

No hi ha hores de sortida pre-definides, és a dir, que es donaran a la carta a mesura que vagin arriban els corredors. Hi haurà una fita ‘Start’.

Si és possible, es deixarà una diferència de dos minuts entre corredors d’un mateix circuït. Els horaris de sortides seran de 10 del matí a 12.00.

La sortida i l’arribada es faran des de la Plaça del Nord, al centre del barri de Gràcia de Barcelona. Per cert, no és fàcil trobar aparcament gratuït per aquesta zona, tot i que els diumenges la zona verda no es paga.

 

CIRCUÏTS

La cursa està formada per cinc circuïts (quan tinguem les distàncies, les posarem a la pàgina web):

 • C1 Per a gent experta en orientació o valents que s’inicien. Per optar a premi s’ha de fer sol o sola.
 • C2 Per aquells que preferiu fer una cursa llarga, però no tan exigent o aquells adults que us vulgueu iniciar a les curses d’orientació. Per optar a premi s’ha de fer sol o sola.
 • C3 Per als nois i noies que vulguin començar a fer una cursa d’orientació sols, Si ho fan acompanyats no optaran a premi, però s’ho poden passar molt bé.
 • C4 Per als que no vulgueu córrer, sinó passejar pel barri, però això sí utilitzar l’orientació. És pot fer amb grup!!!
 • Correxic: Per als més menuts i sense sortir de la plaça del Nord es farà una petita cursa relacionada amb les festes tradicionals. Els pares haureu de tenir cura dels vostres fills, ja que no estaran assegurats. L’organització no es fa responsable dels nens i nenes, però sí de l’explicació i funcionament de la cursa. Serà l’única cursa que es farà amb pinça tradicional (no cal llogar xip).

Distàncies i desnivells positius

CIRCUÏT DISTÀNCIA EN LÍNIA RECTA DESNIVELL POSITIU APROXIMAT
C1 7.260 m 110 m
C2 4.810 m 90 m
C3 3.290 m 20 m
C4 1.970 m 20 m

 

PREMIS

A partir de les 13.00 es farà lliurament de premis per als següents circuïts:

 • Al C1: hi haurà premis per al primer i segon home i per a la primera i segona dona.
 • Al C2: hi haurà premis per al primer i segon home i per a la primera i segona dona. I també premi per al primer i segon lluïsenc.
 • Al C3: hi haurà premi per al primer i segon classificat (siguin nois o noies) i també premi per al primer i segon lluïsenc. Han de ser menors de 16 anys.
 • Al C4: hi haurà premi per als dos primers amb totes les respostes correctes (siguin nois i noies, sigui grup o individual).
 • També hi ha un petit obsequi per a tots els nens i nenes que participin al CORREXIC.

 

Per a tots els participants hi haurà avituallament líquid i sòlid al final de la cursa.

 

PINÇA ELECTRÒNICA

Per a tots els circuïts s’utilitzarà la pinça SI (vol dir un xip electrònic)per marcar les fites. En cas que no el tingueu l’organització us el pot llogar al preu de 3€ i deixant un document d’identitat.

 

INSCRIPCIONS

Les inscripcions es poden fer fins el dia 26 de novembre (fins les 23:59h) des de la pàgina web de GO-XTREM i des de la de Lluïsos.

Per fer les inscripcions cal:

 • Si no esteu federat a l’hora de fer la inscripció ens cal nom i cognoms, data de naixement i DNI. I si teniu SI (pinça electrònica) cal deixar el número.
 • Si esteu federat cal el número de federats de la FCOC (no s’accepten altres assegurances esportives). I si teniu SI (pinça electrònica) cal deixar el número.

En el moment de fer la inscripció us facilitarem les dades bancàries per fer l’ingrés. No serà vàlida cap inscripció si no s’ha efectuat el pagament.

Formulari d'inscripcions

PREUS

EDATS FEDERATS NO FEDERATS SOCIS LLUÏSOS
Dins termini Fora termini Dins termini Fora termini Dins termini Fora termini
TOTES LES EDATS 5 € 7 € 7 € 9 € 5 € 6 €
CORREXIC 3 € (no entra assegurança)
LLOGER SI 3€ PER A TOTHOM EXCEPTE CORREXIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.